top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiRadu Alex

Antrenamentul tău de forță și condiționare





Autoapărarea bazată pe realitate constă in trei componente: tehnica simplă, adică ceea ce poți face de fapt în viața reală, o mentalitate agresivă (disponibilitatea de a supraviețui) și capacitatea fizică. Nimeni nu vrea să i se spună că nivelul său de fitness este important pentru supraviețuire, dar acesta este un fapt concret. În aproape toate situatiile in care trebuie sa supravietuiesti unei lupte, capacitatea fizica joaca un rol foarte important. Când am început să mă antrenez în autoapărare, am invatat o lectie importanta: poți să cunosti toate tehnicile și să le poți executa perfect într-un mediu controlat, dar când realitatea din strada te loveste, este bine să ai cât mai mult gaz în rezervor(rezistenta cardiovasculara) si forta dacă vrei să supraviețuiești luptei.


Nu trebuie să fii mare pentru a fi puternic, trebuie doar să fii puternic. Trebuie să ai o lovitura devastatoare, fie ca vorbim de lovituri de picior, pumni, sau genunchi: asta se datorează unei bune tehnici plus forță. Dacă simți că nu vei face fața unui adversar mai mare decat tine, atunci trebuie sa te concentrezi si pe antrenamentele cu greutati.


O forță mai mare înseamnă, de asemenea, că mișcarea greutății corporale devine mai ușoară pentru perioade mai lungi de timp. Organismul răspunde prin recrutarea de calciu pentru a crește densitatea osoasă . Mușchii mai mari și oasele mai dense se traduc într-o structură blindată, un corp care poate face fata stresului exterior mult mai usor - o trăsătură neprețuită atunci când trebuie sa lupti.



Antrenamentul de autoapărare, dacă este bun, vă va oferi tehnici, mobilitate, flexibilitate și rezistenta cardiovasculara. Pentru a profita la maximum de antrenamentul de forță pentru autoapărare, vei avea nevoie de antrenamente full body, greutăți mari și mișcări explozive. De preferat este sa lucrezi cu kettlebell-ul si bara olimpica dar pentru inceput, functioneaza foarte bine si o pereche de gantere si o bara de tractiuni. De asemenea, aceste sugestii vin în plus față de antrenamentul obișnuit de luptă sau autoapărare. Există o mulțime de persoane care sunt definite si au un aspect fizic de invidiat dar nu stiu nici macar cum sa tina pumnul strans sau sa se apare, si in cealalta extrema, exista persoane care stapanesc destul de bine tehnicile de autoaparare dar sunt supraponderali iar toate acele tehnici functioneaa doar intr-un mediu controlat unde nu necesita prea multa forta.

Intr-un cuvant...antreneaza-te pentru situatiile reale de care te poti lovii in viata de zi cu zi, dezvolta-ti in egala masura atat tehnica cat si forta fizica si cea psihica.

37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page